<3

För 1 månad sedan igår så kom min lilla prins Milo Evert Joakim Ålund :) 3550 gram och 51 cm. Tiden går så himla fort, vill inte att han ska växa nå mer. 1 månad av ren kärlek. Jag trodde det skulle vara svårt att vara mamma men det är inte så svårt som jag trodde och jag är så glad över mitt lilla knyte :) och jag vill tacka alla vänner och alla dom äldre tanterna som stöttar mig och finns där för mig, ni är UNDERBARA!!!

Och allra minst Rasmus. Han är verkligen den pojkvännen en tjej vill ha. Han ställer alltid upp. Och han var verkligen en ängel under förlossningen, så fort jag fick en värk så stod han bakom mig och gav mig massage, hjälpte mig att andas vilket jag inte var sådär super bra på men han försökte iallafall och det betydde verkligen super mycket för mig. Han är så underbar och jag älskar honom så fruktansvärt mycket<3

Kram Sara




Förlossningsberättelsen.

Nu ska vi se om jag kommer ihåg allt :P Tiderna är jag inte sådär super bra på men ska göra mitt bästa :)

Förvärkarna började klockan 02:00 på lördags morgonen. Gick runt hemma, duschade 3-4 gånger för att försöka dämpa smärtan. Höll på så tills klockan var 05:18, då ringde jag in till förlossingen och dom tyckte jag skulle ta en alvedon och försöka vila. Jo tjena! Kan ju säga att det inte var så lätt. Så fort jag höll på somna så kom en värk och jag var pigg på engång. Runt 06:00 kom Rasmus hem som hade jobbat natt så han masserade mig under värkarna vilket hjälpte mig lite. Fortsatt att gå runt så Rasmus fick sova. Vid 12:00 ringde jag in igen och dom sa att det lät som att jag skulle få barn "Vad roligt" kan ju säga att det inte var så jätte lätt att försöka låta trevlig. Dom tyckte jag skulle komma in. Så packade ihop det sista och väckte Rasmus.

Kom in nångång strax före 14:00. Då satt dom på mig två dosor som jag inte kommer ihåg vad dom hette, men som mätte värkarna och kollade barnets hjärtslag. Sen frågade dom om jag ville bada och då jag väl stod där helt naken och höll på frysa ihjäl så upptäcker vi att badkaret läcker... Så fick bli att duscha istället. Orkade inte stå så länge max 10 minuter sen så ville jag till sängen. Var då öppen 2 cm.

14:45 tillkopplas lustgas. Något som inte alls hjälpte, blev illamående och kräktes.

15:15 Öppen 3 cm och ber om EDA(epidural) och dom sätter dropp på mig.

16:50 kommer doktorn och lägger EDA. Hade ställt in mig på hur ont det skulle göra men det kändes knappt, var lite obehagligt bara.

17:00 kollar dom blodtrycket och ligger då på 105/65. På med ett annat dropp då jag inte kunnat äta något pågrund av smärtan.

17:05 öppen 5 cm och EDAn har börjat värka så känner inte av skinkorna och det pirrar i benen.

18:50 kopplar dom på CTG igen (det som jag inte kom ihåg vad det hette).

19:30 Öppen 6 cm och CTGn avslutas.

19:35 så går vattnet.

20:42 så pågår fortfarande Glucosdroppet eftersom jag fortfarande inte kunnat äta något.

21:43 kopplas båda droppen bort och ett nytt sätts in för att påskynda öppningen eftersom jag då bara hade öppnat mig 7 cm. Dom berättar att man brukar öppnas ungefär 1 cm i timmen av droppet. Och att dom trodde han skulle vara ute nångång runt 3-4 på natten. Började räkna på fingrarna hur långt det var dit. 6 timmar till... 100 tankar som snurrade runt.

22:40 värkar med 2-2½mins intervaller.

23:00 Pudendusblockad lägges då krystvärkarna börjar sätta igång. Och dom berättar att det kan ta upp till 1-1½ timme tills han är ute. 100 tankar igen och bestämde mig för att så lång tid skulle det då inte få ta.

23:25 så kom Milo till världen♥ navelsträngen 1 varv runt halsen men börjar skrika omgående. Faderskapsprov tas.

10:37 skrivs vi ut och packar då ihop våra saker och nån timme efter så åker vi hem :D








Så så kan det gå till :)

Kram Sara


RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!